Loopbaanbegeleiding

Wanneer

Bij vraagstellingen rond mobiliteit van individuen en groepen.

Voor wie

Docenten en leerkrachten.

Hoe

Om verschillende redenen kan het gewenst zijn dat mensen ander werk gaan doen: boventalligheid, om burn-out te voorkomen, of vanwege veranderingen in kwalitatieve of kwantitatieve mogelijkheden van docenten. Vaak resulteert dit in complexe situaties omdat organisatorische, financiƫle en existentiƫle overwegingen door elkaar heen lopen.

Intervu helpt u als directie uw mogelijkheden en belangen en de mogelijkheden en belangen van de betrokkenen scherper te onderscheiden en daarna te integreren in een plan van aanpak dat leidt tot een betere afstemming tussen mensen en hun werk.

Intervu werkt met een veelheid aan methoden, waaronder assessment, testen, schaduwstages, bedrijfsstages, outplacement en dergelijke opdat een traject kan worden gemaakt dat zo goed mogelijk aansluit bij uw specifieke omstandigheden.

Als resultaat van onze inspanningen komen docenten en leerkrachten op een nieuwe manier in hun oude werk terug of vinden ze een nieuwe, meer bevredigende werkkring.

Praktische informatie

De begeleiding start op individuele basis en duurt ongeveer twee a drie maanden. In sommige gevallen worden onderdelen in groepsverband georganiseerd.

Er gaat een individuele kennismaking met betrokkenen aan vooraf, waar bekeken wordt hoe het traject vorm te geven.

Contact persoon

Drs Erik Meijs verstrekt u graag nadere inlichtingen. Er is een uitgebreide beschrijving van ervaringen beschikbaar.